Välkomna till LadyBug Festival 2012

Välkomna till Lady Bug Festival 2012 på Bio Roy Torsdag 11 & fredag 12 oktober kl.13.00-23.00
För fjärde året i rad är det Lady Bug Festival på Bio Roy med filmer, samtal, prisutdelning, happenings, konst, musik, Kulturnatta-bio, foajémingel och mycket annat. LadyBug Festival är en inspirerande festival med fokus på film,konst och kultur i perspektiv av jämlikhet, rättvisa och miljö

Torsdag 11/10 kl.13.00 visas den prisbelönta Kanadensiska miljökomedidokumentären How to Boil a Frog
Doris Film delar ut sitt årliga pris till ett filmgeni, samtalar och visar pristagarens filmer.
I år har Doris Film valt Ewa Cederstam med motiveringen:

Årets Doris och filmgeni har en alldeles särskild observationsförmåga. Hon arbetar målmedvetet med bildval, kamerarörelser och disposition. Som filmfotograf, regissör och producent har hon med sin hantverksskicklighet och känslighet visat filmpubliken mångbottnade människor, nakna i all sin storhet boutique. Att bryta tystnad är ett av konstens angelägna uppdrag. Orädd har årets Doris med sin senaste film utmanat sina egna och samhällets tabun om vad vi kan prata om i det offentliga rummet. Årets Dorispristagare 2012 får oss att våga minnas.

Fredag 12/10 gästar Native Vision (festival i mars 2013) med ett arrangemang med film och samtal. Från kl 17.30 tjuvstartar Kulturnatta med fri entré och först ut är Kulturlabbet och Grunden som visar sina kortfilmer, berättar om sin verksamhet och samtalar om jämlikhet och jämställdhet. Efter det en rad goa kortfilmer, teater, musik och happenings.

Båda dagarna kl 15.30 visas Gabriela Pichlers omtalade och prisade debutfilm Äta, sova, dö Filmen fick stående ovationer och publikens pris på Filmfestivalen i Venedig tidigare i år.

I foajén visas konst, foto musik m.m och i Roys café serveras extra mycket rättvisemärkta och ekologiska produkter. För biljetter och bokning www.bioroy.se eller 031-20 80 11.

Vi ses på Lady Bug Festival! Välkomna!