Cecilia Bertling/ART

10.30-23.00 13 oktober 2017 i Foajén på Bio Roy i Göteborg Utställningen ”Natur&Miljö” 

Konstnären Cecilia Bertling omsluter foajén med sina inspirerande färgstarka tyger från Kinnamarks

TOWN är inspirerat av Sydeuropas klättrande städer, med dess labyrinter och gränder som gömmer överraskningar bakom varje hörn. Staden skyddar oss och växer samtidigt organiskt med de människor som bor där.

 

 

”-Det är alla de starka färgerna som inspirerar mina målningar. Min längtan till semester och främmande platser som jag tar med mig hem till mitt kalla norden och framkallar mina bilder på stora dukar
medan snön singlar ner utan för mitt fönster”

 

Cecilia Bertling är konstnären som tar avstamp i det tidiga 70-talets möjligheter. Som ung i Flower Power rörelsen gjorde hon en längre resa i USA bland dåtidens nytänkare och som sedan dess präglat hennes konstnärskap och berättande.
Cecilia har bl.a arbetat som scenograf och inredare. Steget till den textila miljön och designa mönster utifrån sina målningar ligger nära till hands.

 

 

LADY: Hur vi människor gillar att synas. Hur vi uttrycker oss.
Här är JAG och jag gillar att du ser mig. Starka färger uttrycker livskraft – grått är det i graven!

 

 

 

 

 

FLORIDA är inspirerat av utsatthet i främmande lägen. Spännande blickar och fniss, kittlande ovisshet. I ”djungeln” har man bara varandra och får passa sig var man sätter sina fötter…det finns både ormar och alligatorer.


 

 

 

 

 

Bertling Art

Cecilia Bertling Facebook