Evalena Jönsson Lunde/ART

10.30-23.00 13 oktober 2017 i Foajén på Bio Roy i Göteborg Utställningen ”Natur&Miljö” 

 

Evalena Jönsson Lunde  gästar LadyBugFestival
med sina  själfulla betongskulpturer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se fler konstverk på Skulptur i Betong Ute & Inne

Evalena Jönsson Lunde;
Jag utbildade mig på 70-talet vid Konst & Miljöskolan i Sundsvall, Dramapedagoglinjen vid Västerbergs Folkhögskola samt Maskörlinjen på Dramatiska Institutet.
Flyttade till Göteborg 1977 inför maskörarbetet med ”Tältprojektet”. Har sedan dess i huvudsak jobbat som frilansande maskör och kostym-tecknare runt om i landet. Bla. i Gbg. på Angereds Teater, Folkteatern, Nationalteatern, Backa Teater och Gbgs. Stadsteater. Flyttade 1989 till Malmö, verksam vid så gott som Skånes alla teatrar och fria grupper. Jobbade också med långfilm och kortfilmer i egenskap av kostymör/maskör.

Efter 18 år i Skåne gick flyttlasset tillbaks till Göteborg och Kortedala. Parallellt med mitt arbete som kostymtecknare och maskör började jag experimentera med betong, (skulptur i alla former har jag sysslat med sedan tonåren) och hade min första utställning hos ”Elofssons Garderob & Galleri” på
Österlen våren 2011. Året därpå hösten 2012 ställde jag ut på ”Galleri 51 kvadrat” i Malmö, under ”Konst-natten”  2013 ställde jag för första gången ut i Göteborgs Botaniska Trädgård och sommaren 2014 ett urval av mina betongskulpturer på Västanå Teater i samband med mitt arbete som maskör till ”Nils Holgersson”. Jag har ställt ut ytterligare två gånger (2015, 2016) på Gbg:s Botaniska Trädgård samt även i Lunds Botaniska Trädgård. Samtidigt med teaterarbete på Länsteatern Gotland, Västanå Teater, Regionteater Väst, Minsta Teatern och div. fria projekt gjorde jag utsmyckningen till entréen, Teatergatan 32 i Göteborg.
Våren 2016 gjorde jag scenografi/dekor till Gbg:s Botaniska Trädgård – ”Vild Vår” samt till utställning om fladdermöss.
I år har jag gjort scenografi till ”Sött & Salt” – en utställning om lakrits.
2017:
Utställning Galleri Wadman 14/4 – 23/4
Utställning ”Vårrundan” Hantverksgården, Götene 6/5 – 7/5
Maskör på Västanå Teater, Sunne med premiär midsommardagen.